lauantai 12. syyskuuta 2009

MM-festarimatka, osa #2

Viikko onkin jo melkein vierähtänyt täällä Gdanskissa, ja tänään on tiedossa palkintojen jako, päätösgaala ja yleensäkin viimeinen ilta täällä. Täällä on ollut mahtavaa ja tunnen olevani tuhansia kokemuksia rikkaampi. Eilen oli Suomen elokuvien näytös, joka oli kokonaisuutena onnistunut ja sijoittui ainakin minun mielestäni parhaiden maiden joukkoon. Oma suosikkini kaikista maista on ollut Ruotsi; heidän kokonaisuutensa oli todella korkeatasoinen ja ehyt, ja veikkaankin jonkun mitalistielokuvan tulevan tästä rakkaasta naapurimaastamme.

Eilen oli muutenkin poikkeuksellinen päivä; alkupäivän olin Unican maailmankokouksessa; itse tapahtuma oli nelituntinen megapalaveri kolmella kielellä, jossa oli paikalla noin 30 maan edustajat ja simultaanitulkkaus langattomine kuulokkeineen. Kokemus oli mielenkiintoinen (mutta vaati paljon kahvia). Illalla järjestettiin festivaalin toinen huipentuma, World One Minute Movie Cup:in finaali, jossa olin yhtenä tuomariston jäsenenä. Minuttielokuvien maailmanmestaruus meni tänä vuonna Slovakiaan niukalla erolla hopeamitalisti-Ranskaan.

Viikko on ollut todella tapahtumarikas ja aikataulu melkein 24/7 täynnä, jotta en ole ehtinyt purkaa uusia kuvia koneelle, mutta seuraava (ja viimeinen) kuvapäivitys festivaalien loppuosasta on tarkoitus tulla tänne blogiin heti matkan jälkeen alkuviikosta.

Nyt kohti illan gaalaa - Terveisiä Suomeen, Gdansk kuittaa tältä illalta!

1 kommentti:

  1. Hei Sakari!
    Lähetin (yritin lähettää) kommenttia tällä sivulla, kun olin lukenut kirjoituksesi alkavasta gaalasta, siis jo ennen kuin saimme Markuksen viestin pronssista. Toivoimme, että pokkaisit parhaan pokaalin. En oikein hallitse näitä atk-juttuja, joten viestini taisi mennä harakoille. Joka tapauksessa, PRONSSI ON TODELLA HIENO ASIA. Monet ystävämme ovat nähneet videon ja yhdessä olemme todenneet, että se on todella hyvä, vaikka emme olekaan asiantuntijoita. Toivomme, että pääset ensi vuonna TAEK:iin. terveisin Anja ja Harri

    VastaaPoista